Siirry suoraan sisältöön

Pienet ja kauniit Euroopan matkakohteet

Euroopan matkakohteet hurmaavat.

Euroopan matkakohteet tuovat monille mieleen suurimmat kaupungit tai tunnetuimmat nähtävyydet. Euroopassa riittää kuitenkin helmiä myös niiden makuun, jotka suosivat esimerkiksi pienten kylien idyllistä tunnelmaa, harvinaisempia kohteita tai janoavat ainutlaatuisia elämyksiä. Kaiken lisäksi monet pienemmät ja vähemmän tunnetut matkakohteet voivat olla hinnoiltaan huomattavasti edullisempia kuin vaikkapa matkustaminen ja majoittautuminen suurimpiin kaupunkeihin. Monista pienemmistäkin kohteista on myös vain lyhyt ajomatka maan suurimpiin kaupunkeihin ja tunnetuimpien nähtävyyksien äärelle eli ne voi halutessaan yhdistää samaan lomaan.

Idylliset Euroopan matkakohteet

Kreikan vain satojen ihmisten asuttama Oía on lumoava ja pieni matkakohde. Se sijaitsee Santorínin saariryhmässä. Se on asukasluvultaan huomattavasti pienempi kuin Thíra eli Santoríni, joka on erittäin tunnettu matkailukohde. Sen asukasluku on 15 230. Oía tarjoaa silti samanlaisia lumoavia maisemia, sekä kalderanäkymiä, perinteisiä taloja, kirkkoja ja kauniita tuulimyllyjä.

Kaupunkilomat Euroopassa sijoittuvat usein esimerkiksi Italian tunnetuimpiin kaupunkeihin. Kristallinkirkas Alppien juurella sijaitseva Gardajärvi pieninä kaupunkeineen on kuitenkin loistava vaihtoehto kaupunkien hälinälle. Upeaa järveä reunustavat pienet kaupungit, kuten esimerkiksi Bardolinon, Gardan ja Malcesinen kaupungit. Löydät kaupungeista aitoa, italialaista kyläelämää, keskiaikaisia kujia ja Monte Baldo -vuoren vaeltamista ja maisemien ihailua varten. Illan valaisevat tähdet, jotka heijastuvat Gardajärven pinnasta.

Satumaisia maisemia pohjoisessa

Pohjoisemmastakin Euroopasta löytyy satumaisia pieniä helmiä. Seyðisfjörður Islannissa tarjoaa solisevia vesiputouksia, lumen peittämiä vuoria ja täydellistä rauhallisuutta. Tässä Vantaan ystävyyskaupungissa on vain muutama sata asukasta. Kylä myös yhdistettiin vuonna 2020 kolmen muun kunnan kanssa Múlaþingin kunnaksi. Islannin muihinkin nähtävyyksiin kannattaa tutustua saman matkan aikana vaikkapa autoillen. Islannin ympäri voi ajaa helposti pitkin rengastietä, joka kiertää saaren.

Avainsanat: