Siirry suoraan sisältöön

Parhaat Euroopan nähtävyydet

Eiffel-torni ja muut Euroopan nähtävyydet ovat suosittuja.

Euroopan nähtävyydet ovat hyvin monipuolisia ja tuovat siksi jotain useimpien matkailijoiden makuun. Mikä sitten on kenenkin mielestä parasta, koska makuaisoistahan ei voi kiistellä, joten annamme muutamia vinkkejä. Eurooppa tarjoaa nähtävää sekä aikuisten että lasten makuun. Tarjontaa löytyy kaupunki-, luonto- sekä rantalomien ystäville. Monet Euroopan kaupungit myös tuovat esille monipuolisesti näitä kaikkia nähtävyystyyppejä vain lyhyen matkan sisällä toisistaan. Suunnittele siis matkasi huolella, jotta ehdit näkemään kaiken.

Euroopan nähtävyydet kaupunkikohteissa

Euroopan kaupunkeihin on helppo suunnata yhtä lailla pitkälle lomalle kuin vain viikonlopuksi. Etenkin Pariisi tarjoaa valtavasti nähtävää, joista tunnetuimpiin kuuluu Eiffel-torni. Pariisin kaupungin symboli sijaitsee puistoalueella Seinen etelärannalla ja se on televisioantenni mukaan luettuna 324 metriä korkea. Tornin ylin ravintolakerros sijaitsee peräti 300 metrin korkeudessa tarjoten huikeat näköalat.

Kaupunkilomat Euroopassa kannattaa suunnitella ajoissa, sillä etenkin suosituimpiin nähtävyyksiin voi olla valtavan pitkät jonot. Tällaisia suuria suosikkeja ovat Eiffel-tornin lisäksi etenkin Rooman Colosseum tai myös Italiassa sijaitseva Pisan torni. Suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluu myös Lontoossa Thames-joen rannalla sijaitseva maailmanpyörä nimeltä London Eye. Tämä kaupungin eniten vierailtu maksullinen turistikohde on peräti 135 metriä korkea, eli tarjoaa huikeat näkymät kaupunkiin.

Euroopan luonnossa sijaitsevat nähtävyydet

Kaikki Euroopan tunnetuimmat nähtävyydet eivät sijaitse kaupunkien sydämessä. Esimerkiksi Pohjois-Italian pikkukaupunkien reunustama Gardajärvi on upea luontonähtävyys. Sen tarjoaa ympäristöineen aitoa italialaista kyläelämää kristallinkirkkaan veden äärellä huikeissa maisemissa. Luoteis-Saksasta Tsekin rajalle saakka yltävä Saksin alue tarjoaa Euroopan upeimpiin kuuluvia maisemia. 93 neliökilometrin alue sisältää jylhiä vuoristoja, tuuheita metsiä ja kuohuvia jokia. Upea kansallispuisto houkutteleekin peräti yli 2 miljoonaa kävijää vuosittain.

Avainsanat: