Siirry suoraan sisältöön

Euroopan parhaimmat matkailukaupungit ovat ainutlaatuisia

Euroopan parhaimmat matkailukaupungit ovat suosittuja.

Matkailijoita kiinnostavat usein, mitkä ovat Euroopan parhaimmat matkailukaupungit. Eurooppa tarjoaa monia tunnettuja ja vähemmänkin tunnettuja kaupunkimatkailun helmiä suomalaisille. Muutamat näistä kaupungeista ovat nousseet aivan erityiseen suosioon kaupunkilomailijoiden keskuudessa. Näihin kaupunkeihin on myös loistavat kulkuyhteydet Suomesta käsin ja niihin onkin siksi helppo matkustaa joko koko loman ajaksi tai vaikkapa vain viikonlopuksi. Vaihtoehtoja on paljon ja niihin pääsee vain parin tunnin lennolla.

Euroopan parhaimmat matkailukaupungit tarjoavat historiaa, kulttuuria ja elämyksiä

Euroopan parhaimpiin kaupunkilomakohteisiin luetaan usein etenkin Unkarin Budapest. Unkarin pääkaupunki mahdollistaa kulttuuria, historiaa, maailmanperintöä sekä hyvää ruokaa. Kaupungin läpi virtaava Tonava esittelee myös uskomattoman upeita maisemia. Tämä Suomesta sopivan lentomatkan päässä sijaitseva tunnelmallinen kaupunki on täynnä loputtomasti nähtävää, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia kuten myös esimerkiksi monipuolisesti kylpyläpalveluita.

Kaupunkilomat Euroopassa suuntautuvat usein myös Portugalin Bragaan tai Ranskan Metziin. Noin 181 000 asukkaan Braga on uskomattoman kaunis kaupunki, jossa on Suomeen verrattuna hyvin edullista majoittautua. Kaupungin kauniilla kaduilla riittää tunnelmaa ja se tarjoaa monen makuun myös enemmän aitoa portugalilaista tunnelmaa kuin turistikaupungit. Metzin alue taas kattaa noin 320 000 asukasta ja upeita nähtävyyksiä, kuten paikallisen tuomiokirkon. Sieltä löytyy paljon linnoituksia sekä muureja, jos historialliset paikat kiinnostavat.

Idyllisiä ja historiallisia kohteita

Euroopassa riittää muitakin upeita kaupunkikohteita. Ranskan Arles tarjoaa upeita historiallisia kohteita, vanhanajan tunnelmaa ja hiljaisuutta moniin Euroopan suurimpiin kaupunkeihin verrattuna. Liettuan entinen pääkaupunki Kaunas taas sijaitsee kauniiden jokien risteyksessä. Se on myös yksi maan vihreimmistä kaupungeista ja varsin edullinen matkakohde. Euroopassa riittää vielä lukuisia muitakin toinen toistaan kauniimpia ja mielenkiintoisempia kaupunkikohteita. Esimerkiksi Tšekin Brno, Tanskan Odense ja Espanjan Valencia hurmaavat matkailijoita.

Avainsanat: